![]() |
|
|||||||
| Genel forum Bu forum, akvaryum ile ilgili genel konular, diğer konuya özel forumların kapsamadığı konular içindir. Özel bölümlerin kapsamına giren konuları burada açmayınız ! |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Elektrik kesintilerinden sonra Atman şelale filtre yeniden devreye giremiyor. Çalışıyor ama suyu devirdaim etmiyor.
Bu sorun sebebiyle geçen sene tatile gittiğimde, filtre susuz çalıştığı için sigortayı attırmış ve 20 kadar tanganika cichlid balığım ölmüştü. Şelale filtreyi elektrik kesintisinden sonra tekrar suyu devir daimetmesini nasıl sağlarım. Not: Çok ani gidip gelmelerde sorun olmuyor ama mesela 2 saat elektrik yoksa devreye giremiyor. Saygılar
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Bu sorun bazı iç filitrelerdede meydana geliyor.İçerisindeki mıknatıslı kısım zamanla bozuluyor. İçerisindeki bu pervaneyi değiştirirseniz belki düzelme şansı vardır. Benimde iç filtremde aynı sorun vardı. Pervanesini değiştirince belirli süre düzeldi ama yine aynı durumda. Anlıyacağınız kesin bir çaresi yok galiba.
Coşkun Erdoğan Discus Akvaryumu http://img133.imageshack.us/img133/4156/discusumjl2.jpg *Discus Hakkında Aradıklarınız http://cocodyh.blogspot.com/ *Fotoğrafcılık,Teknikler ve Fotoğraflar http://smfoto.blogspot.com/ coskun@soytes.com |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
Tufan TUNA
|
Önder Bey
Genelde tanktaki su seviyesi şalale filtrenin çok altında olduğu zaman dediğiniz sorun oluşuyor, su seviyesi düşükse arttırmanızı öneririm. ![]() Saygılarımla.
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
Murat Sanıbelli
|
Aynı filtre ve aynı sorun bendede var.. Haznesindeki suyu elektrikler kesilince yada fişini çıkarınca muhafaza edemiyor.
|
|
|
#5 |
|
Yasaklanmış Üye
Onur Can BAKIR
|
Demek ki Atman şelale filtreler kısa oldukları için su seviyesinin yukarısında kalıp suyu muhafaza edemiyorlar ve açıdan pervane havada dönmeye başlayınca suyu yeniden çekemiyor
ŞElale konusunda ben GAP kullanıyorum ve açıkcası memnunum. Tek sorun ses yapması oluyor... Ancak oda kirlenince ses çıkarttığı içni fazla rahatsız edici olmuyor. Kirlenince temizliyorum susuyor |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Bence sadece atman değil bende de jailu marka var onda da aynı sorunu yaşıyorum...
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Şelale filtreler durduklarında tekrar çalışmaya başlarken zorlanabiliyorlar. Ben şöyle bir çözüm bulmuştum. Filtreyi çalıştırırken üst kısmını açarak içine su dolduruyorum. Hatta dolduduğum suyu taşırarak filtre çalışıyormuş gibi akıtıyordum. Bir süre sonra filtre çalışıyor.
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
Şerif İbrahim Aydoğar
|
Alıntı:
Ancak elektrik kesintilerinde tekrar çalışmadığı için kullanmaktan vazgeçtim. Saygılarımla.
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
Mert ATAŞ
|
O zaman bütün şelale filtreler elektrik kesintisinden sonra tekrar kendi toparlayıp, filtre edemiyor.Yakın zamanda şelale filtre almayı düşünüyordum tavsiye edilebilecek sessiz ve yukarıdaki gibi sorunu olmayan bir şelale filtre yok mu?
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
Mehmet Yalçın
|
1 yıldır Atmanın HF-600, yani, suyun üst katmanını skim etme özelliği de olan şelale filtresinden kullanıyorum. Suyun akvaryuma aktığı yerin ucu suyun yaklaşık 1.5-2 cm üstünde olmasına rağmen elektrik kesintilerinde hiçbir sorun yaşamadım, hep kendiliğinden akmaya başladı. Ama örneğin su değişimlerinde su seviyesi skim aparatının içindeki filtre deliklerinin altına indiğinde ki bunlar en yukarıdaki filtre delikleridir, fişi tekrar taktığımda filtre içine su ilave etmem gerekiyor. Yani filtre suya göre normal bir yükseklikteyse sorun olmaması lazım.
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
Çetin Dirik
|
Ben bir çok tankımda şelale filitre kullanıyorum ... Memnunum.
Sn. Tuna nın dediği gibi eğer su seviyeniz düşükse elektrik kesintilerinde sorun yaşamanız çok olası.. Gerek filitrasyon kuvveti gerekse bir takım upgradeler sonrası oldukça kullanışlı hale gelen şelale filitreleri ben tercih sıralamasında öne alıyorum.
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Ben Aquaclear şelale filitre kullanıyorum.İki tankımda 5 yıldır kullanmama rağmen su seviyesi filitrenin altına düşmediği sürece problem olmuyor.Su seviyesi filitrenin altına düşmesi ile ilgili bir problem olduğuna katılıyorum.
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Ben dolphinde sorun yaşamıyorum ama jialu'da bu sorun olabiliyor.
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Sorun motorun kuvvetli emiş yapamamasından kaynaklanmakta,yani su seviyesi çok aşşağıda ise elektrik geldiğinde suyu yukarı çekemiyor.
Şelale filtrelerin çoğunda görülen bir durum ,ancak kaliteli motorlara sahip olan şelale filtrelerde bu durum görülmüyor.
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 19:04 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)