![]() |
|
|||||||
| Akvaryum Mühendisliği Kendi yaptığınız arka planlar, filtreler, protein toplayıcılar, CO2 düzenekleri, vb |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar elimde 1 adet Şelale Filtre mevcut fakat elerktrik kesilip geldiğinde filtrem çalışmıyor çalışması için filtrenin üstüne su ilavesi yapmam gerekiyor. Bu tarz bir sorun ile karşılaşan varmı?
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
http://www.akvaryumkulubu.org/vbulle...atman+%FEelale
sanırım çözüm yok bu sorunu aşan varsa teknik bilgi yazarsa sevinirim..
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Ben bu sorunu tulumba sistemi ile çözdüm. Anlatayım. Filtrenin su çekiş ucuna klape olarak isimlendirilen ve tulumbalarda kullanılan sistemin benzerini DIY olarak yaptım ve monte ettim. Ya da şu şekilde açıklayabilirim; filtrenin su çekiş ucuna checkvalf tipi bir sistem uydurup monte etmeye çalışın. Bunu birçok şeyden yapabilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze bağlı bir sistem olabilir. Elektrik kesildiği zaman su yüksek olan filtre içinden geri akvaryuma aktığı için tekrar çalıştığında suyu çekemiyor ama ucunda klape sistemi olursa su geri akmak istediğinde klape kapanarak suyun geri akmasını engelliyor. Elektrik tekrar geldiğinde motor yeniden çalışınca içi su dolu olduğundan problemsiz olarak kuvveti uyguluyor ve klape açılıp su çekmeye başlıyor. Ben beta akvaryumumda kullandığımdan ucunda süzgeç falan da kullanmıyorum. Bahsettiğim sistemin su çekiş ucunu kabaca çizmeye çalıştım. Umarım anlaşılır olmuştur. Ancak eğer bulabilirseniz akvaryum su değişikliklerinde bir yerden bir yere sıvı aktarmakta kullanılan el pompalı aparatların pompa kısmını kullanabilirsiniz. Ben küçüğünü bulamadığım için kendim yapmak zorunda kaldım. Bulabildiğim beta akvaryumunda çok büyük duracaktı.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Bülent bey;
Teşekkürler son derece anlaşılır denemeye çalışacağım..
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
bende atman şelale filtre kullandım(hf600) ama dediğiniz sorunla karşılaşmadım. eğer filtrenizi olabildiğince suya yakın konumlandırırsanız yanı akvaryumdaki su seviyesi yüksek olursa ki benim filtrede suyun akvaryuma döküldüğü kısım su seviyesinin hemen 1cm aşağısında boylece hem su sesinden kurtulıyorsunuz hemde dediğiniz sorun yok oluyor.özellikle emiş borusunun son birleşme noktası suyun altında olmalı.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
neredeyse suyun aktığı yerle su aynı seviyede..
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 15:01 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)